Hewlett-Packard a depăşit IBM la vânzările de servere

Hewlett-Packard a depăşit IBM la vânzările de servere

Vânzările de servere au crescut cu 6% faţă de anul anterior, la 10,8 miliarde dolari. Vânzările în volum au crescut cu 23%, la 2,1 milioane de unităţi, ceea ce înseamnă că preţul a scăzut.

Economia a revenit, iar organizaţiile au început să înlocuiască vechile servere, a declarat Jeffrey Hewitt, analist al companiei de cercetare Gartner.

Veniturile provenite din servere bazate pe cipurile x86 au fost de 7,18 miliarde dolari, în creştere cu 32%, în timp ce unităţile vândute au totalizat 2,06 milioane. Veniturile provenite din servere bazate pe cipurile RISC si Itanium au scăzut cu 27%.

Tendinţa de creştere a segmentului a favorizat HP şi Dell, care au înregistrat cele mai mari creşteri de venituri în timpul acestui trimestru, în timp ce şi IBM au fost afectate.

Veniturile HP din servere au totalizat 3,39 miliarde dolari, în creştere cu 15,9% faţă de anul trecut şi deţine o cotă de piaţă de 31,5%.

Vânzările IBM au scăzut cu 2,1%, la 3,05 miliarde dolari, cu o cotă de piaţă de 28,4%. Pe a treia poziţie se află Dell, a căror vânzări de servere au crescut cu 35,5%, la 1,67 miliarde dolari, cu o cotă de piaţă de 15,6%. Veniturile Oracle au scăzut cu 38,7% faţă de anul anterior, la 598 milioane dolari.

Sursa: wall-street.ro

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu