IBM a cumpărat o companie specializată în cloud computing

IBM a cumpărat o companie specializată  în cloud computing

International Business Machines (IBM), furnizorul american de servicii şi produse IT, a cumpărat compania Cast Iron Systems, specializată în cloud computing, o tehnologie care le permite companiilor să acceseze prin internet un server, pe care pot fi găzduite date, un site web sau chiar diferite aplicaţii de business, relatează Reuters.
Compania nu a dat detalii cu privire la valoarea tranzacţiei, însă cumpărarea Cast Iron Systems arată că IBM doreşte să intre pe piaţa de cloud computing, o nouă tehnologie, care le oferă companiilor posibilitatea de reducere a costurilor, deoarece nu vor mai fi nevoite să cumpere servere pe care să le administreze şi să le întreţină în condiţii speciale.
Reprezentanţii IBM susţin că piaţa de cloud computing va ajunge la 126 de miliarde de dolari în 2012, de la 47 de miliarde de dolari în 2008. Cast Iron Systems are 75 de angajaţi. Reprezentanţii companiei au declarat că achiziţia de către IBM va ajuta firma să îsi extindă numărul de clienţi, printre care se află în prezent Time Warner, una dintre cele mai importante companii de media din lume.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu