Istoria HP arată că afacerea Palm are o bună şansă de succes

Istoria HP arată că afacerea Palm are o bună şansă de succes

Miercuri, HP a anunţat planurile de a cumpăra dezvoltatorul legendar  Palm Pilot, primul succes asistent digital personal, pentru  1,2 miliarde EUR. HP s- a descurcat bine în trecut atunci când cumpăra  societăţi din domenii  în care funcţionează deja. De exemplu, HP a cumpărat 3Com şi a fost capabil să adauge imediat amploare şi profunzime în portofoliul său de reţele existente, a declarat Charles King, analist principal la Pund-IT. Achiziţionat, de asemenea, EDS,  a stimulat în mod semnificativ serviciile afacerilor sale şi s-a pus în concurenţă cu lideri de piata ca IBM. Această achiziţie pare a  merge bine până în prezent, deşi timpul va spune, a declarat King. “Este discutabil aceasta plătiţă în plus pentru ea, şi  cât timp va lua pentru a achita  14 miliarde dolari ai achiziţiei rămâne de văzut”, a spus el.

În ciuda tuturor turbulenţelor de la acel moment, cumpararea  Compaq este considerată, de asemenea, un succes de mulţi analişti. Achiziţia Compaq s-a  dovedit a fi foarte bună”, a declarat Frank Gillett, analist la Forrester. HP este acum numărul unu în ceea ce priveşte unităţile de PC-uri livrate la nivel mondial.

HP nu a fost întotdeauna de succes mai ales  atunci când cumpăra companii, în speranţa de a intra pe o nouă piaţă . De exemplu, un eşec “notabil” a fost  achiziţia HP Bluestone, a declarat Gillett. „HP spera să intre pe platforma software de afaceri dar nu s-a executat bine achizitia si in cele din urma a esuat.”

Prin achizitia Palm, HP pare a fi în speranţa de a se întoarce la existenţa sa.

“Cred că HP a fost foarte frustrat, la încercarea de a vinde hardware-ul folosind OS-ul altcuiva,sa concureze pe marjele scăzute şi să nu deţină  controlul asupra experienţei utilizatorului final”, – Achizitia Palm are potenţialul de a întineri afacerea HP de smartphone care îi conferă controlul atât asupra hardware şi software al produsului final şi care oferă acelaşi tip de control asupra produselor puternice viitoare, a spus el.

HP vinde aproximativ 200.000 de dispozitive Windows Mobile în fiecare an, a declarat Ken Hyers, analist la Technology Business Research.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu