Samsung vrea să- şi consolideze poziţia de lider în segmentul memoriilor chip şi al ecranelor LCD

Samsung vrea să- şi consolideze poziţia de lider în segmentul memoriilor chip şi al ecranelor LCD

Producătorul sud-corean de electronice Samsung Electronics vrea să depăşească investiţiile unor giganţi ca Intel, IBM sau Sony, anunţând un buget de  investiţii record de 15 mld. dolari.
Capitalul de cheltuieli va depăşi 18.000 miliarde woni (15,6 miliarde dolari) în acest an de la 8.000 miliarde woni, cât a cheltuit în 2009, a anunţat Samsung Electronics într-un comunicat de presă.
Cel mai mare buget de investiţii din industria IT ar putea ajuta Samsung la dominarea pieţei şi ar putea forţa competitorii mai mici să sporească investiţiile. Achiziţiile Samsung ar putea fi un avantaj pentru producătorii de echipamente ca Applied Materials după ce industria a iesit din recesiunea globală.
“Cred ca această sumă importantă de cheltuieli în timpul crizei economice va consolida poziţia Samsung. Investiţiile ar putea forţa competitorii să urmeze acţiunea, care ar putea fi dificilă pentru rivalii mai mici care nu au putere financiară ca Samsung”, a declarat Kim Young Joon, analist al companiei NH-CA Asset Management.
Samsung vrea să investească 9.000 miliarde woni sau aproximativ jumătate din capitalul de cheltuieli în divizia de memorii cip, comparativ cu bugetul de anul trecut de 5.500 miliarde woni. Cheltuielile în linia de ecrane LCD va creşte de la 3000 miliarde woni la 5.000 miliarde woni.
Sursa: Wall- Street.ro

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu