Steve Jobs sare în apărarea producătorului taiwanez Foxconn după valul de sinucideri

Steve Jobs sare în apărarea producătorului taiwanez Foxconn după valul de sinucideri

Steve Jobs, directorul executiv al Apple, apără condiţiile de lucru de la fabrica de electronice Foxconn din Taiwan, unde este produs telefonul iPhone, şi în cadrul căreia s-au înregistrat 10 sincuderi ale angajaţilor, scrie presa internaţională.

În cadrul conferinţei IT All Things Digital organizată de Wall Street Journal în fiecare an, Jobs a atins subiecte precum disputa cu Adobe şi depăşirea Microsoft ca valoare de piaţă.

El a luat apărarea contractorului său taiwanez Hon Hai Precision Industry, cunoscut şi ca Foxconn, spunând că sinuciderile angajaţilor nu au fost determinate de condiţiile de muncă, deşi iniţial motivul a fost acesta. Executivul a declarat că a fost îngrijorat de situaţie şi că a încercat să înţeleagă ce se întâmplă şi a fost deschis la colaborare pentru ieşirea din această situaţie.

Foxconn a anunţat recent că a mărit salariile angajaţilor cu aproximativ 30%, mai mult decât anunţase compania iniţial. Compania care produce terminale pentru companii ca HP, Dell şi Apple a anunţat că va mări salariile imediat la fabricile din întreaga ţară.

Steve Jobs a reiterat faptul că tehnologia HTML 5 a fost o alternativă mai bună decât Flash de la Adobe. “Uneori trebuie să alegi lucrurile pe care să te bazezi pe o cursă lungă”, a declarat executivul adăugând că utilizatorii plătesc Apple pentru a face aceste alegeri.

În timp ce Apple duce o bătălie publică cu Adobe, relaţia sa cu fostul aliat Google s-a tensionat după ce companiile au devenit rivale în segmente precum telefoanele inteligente, sistemele mobile de operare, browserele web şi muzică.

“Relaţia cu Google s-a modificat când Google a decis să concureze cu noi în special în segmentul telefoanelor mobile. Apple nu are planuri să pătrundă în segmentul căutărilor online sau să renunţe la motorul de căutare Google în produsele sale. Căutările online reprezintă un segment de care nu suntem interesaţi”, a declarat Jobs, citat de The Wall Street Journal.

Încă de când a lansat iPhone în urmă cu trei ani, Apple a primit în Statele Unite plângeri din cauza problemelor de calitate ale partenerului AT&T. Jobs a declarat că se aşteaptă că reţelele operatorilor să se îmbunătăţească semnificativ până la finalul acestei veri.

Steve Jobs a declarat că se apropie momentul în care foarte puţini utilizatori vor mai avea nevoie de un computer obişnuit. Directorul executiv a spus că tehnologiile avansate vor permite terminalelor ca iPad să facă lucruri pe care doar desktop-urile sau laptop-urile le pot face în prezent.

De asemenea, Jobs a mai spus că Apple lucra la dezvoltarea iPad încă dinaintea lansării iPhone. iPad a fost pus în aşteptare deoarece la momentul respectiv telefoanele mobile reprezentau o oportunitate mai mare.

Săptămâna trecută, Apple a depăşit Microsoft devenind cea mai mare companie IT după valoarea de piaţă “Pentru cei ca noi care se află în industrie de foarte mult timp, este fantastic, însă nu contează foarte mult, nu este cel mai important amănunt”, a declarat Jobs, adăugând că acest titlu nu te determină să vii în fiecare dimineaţă la serviciu.Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu