Dezvoltatorii open source se opun preluarii MySQL de catre Oracle

Dezvoltatorii open source se opun preluarii MySQL de catre Oracle

Proeminenti dezvoltatori software open source si-au unit fortele cu acei ce se opun preluarii controlului asupra MySQL de catre Oracle, daca propunerea Oracle de 7.4 miliarde $ de achizitie a Sun se va realiza.

Acordul, aprobat de autoritatile americane din domeniul competitiei, este amanat din cauza preocuparii autoritatilor europene ca in urma acestuia clientii vor avea o o posibilitate de alegere redusa sau preturi mai mari ca urmare a fuziunii.
Ei sustin ca software-ul open source MySQL database este un potential competitor pe termen lung al business-ului de baza cu baze de date al Oracle.

Acordul a fost clarificat de autoritatile americane, insa Comisia Europeana face la randul sau o investigatie legata de preocuparile MySQL si pana in ianuarie trebuie sa vina cu o decizie.
Creatorul MySQL Monty Widenius si fondatorul Free Software Foundation, Richard Stallman au solicitat comisarului european pentru competitie Neelie Kroes sa impiedice ca MySQL sa ajunga in mainile Oracle.
Wildenius crede ca MySQL ar trebui sa nu fie inclus in achizitie si chiar daca preocuparile Widenius au fost demontate de autoritatile americane, acestea vor fi luate mai in serios in Europa.

Nu se stie daca CE va cauta sa impuna conditii pentru realizarea fuziunii sau va insista asupra unei separari a MySQL inainte de aprobarea acordului.
Saptamana trecuta Sun a anuntat inca 3.000 de disponibilizari, invinuind amarile pentru aprobarea acordului de catre Comisia Europeana.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu