Microsoft cumpara Skype cu 8,5 miliarde de dolari

Microsoft cumpara Skype cu 8,5 miliarde de dolari

Dupa numeroase zvonuri ca Facebook si ulterior Microsoft duceau tratative pentru a cumpara Skype, Microsoft a anuntat ca a achizitionat gigantul  VoIP la pretul de 8,5 miliarde de dolari.

“Skype va fi integrat in dispozitivele si sistemele Microsoft, printre care se numara XBox, Kinect, XBox Live, Windows Phone, Lync si Outlook” au declarat oficiali ai Microsoft. Compania a pledat pentru continuarea sustinerii si dezvoltarii clientilor de Skype si pe platforme non-Microsoft.

Tranzactia condusa de CEO-ul Microsoft, Steve Balmer cu ajutorul lui Charles Songhurst, seful corporate strategy al companiei, a fost finalizata luni seara, raporteaza AllThingsD.

Cumpararea Skype este o achizitie scumpa pentru Microsoft. Nu numai pentru ca reprezinta compania cea mai scumpa achizitionata de Microsoft in ultimele decenii, ci si pentru ca Skype inca nu produce profit. In ciuda veniturilor de 860 de milioane de dolari generate anul trecut si cu un profit de 264 de milioane, compania a pierdut in total 6,9 milioane de dolari si are in prezent datorii de 686 de milioane.

O mare parte din ceea ce face Skype atragator este in uriasul numar de utilizatori: un total de 663 de milioane, dintre care 170 folosesc Skype cu regularitate si 8,8 milioane sunt utilizatori abonati ( cumpara credit Skype, useri platitori).

Castigatorul acestei tranzactii este clar si este reprezentat de grupul de investitori ai Skype, grup care include companii precum Silver Lake, Index Ventures, Andreessen Horowitz  si Canada Pension Plan (CPP) Investment Board au cumparat compania depe eBay cu numai 2,75 de miliarde de dolari in septembrie 2009.

 

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu