Studentii americani pot paria pe propriile note pe site-ul ultrinsic.com

Studentii americani pot paria pe propriile note pe site-ul ultrinsic.com

Foarte inventivi, trei studenti americani au creat anul trecut site-ul ultrinsic.com, in care peste 1.500 de studenti din 36 de universitati din Statele Unite pot paria pe propriile note! Nu trebuie decat sa isi creeze un cont pe site si sa isi treaca materiile pe care le studiaza, iar in dreptul acestora o nota pe care cred ca o vor obtine.

Softul creat de cei trei tineri tine cont de istoricul studentului care pariaza, de dificultatea fiecarui curs, precum si de suma pariata, pentru a calcula suma maxima pe care o poate castiga.  Pentru a ontra in joc, suma minima pariata este de 10 $.

Studentii inscrisi pe ultrinsic.com pot paria si unul impotriva altuia. Anul trecut, peste 600 de studenti din cele mai renumite universitati, precum Harvard, New York University sau Stanford, isi deschideau conturi si pariau pe ultrinsic.com, iar in aceasta luna alti 1.000 li s-au alaturat.

Ideea site-ului a pornit dupa ce Jeremy Gelbart, unul dintre fondatorii ultrinsic.com, a făacut un pariu cu actualul CEO al companiei Steven Wolf. Daca Jeremy lua nota maxima la examen, primea de la prietenul lui 100 de dolari. Daca nu, atunci trebuia să-i dea 20 de dolari lui Wolf. Cel de-al treilea fondator al site-ului este Judah Guver, actual director operaţional. ACEO-ul companiei doreşte ca în următorul an universitar, care începe în septembrie, numărul studenţilor de pe site să atingă 3.500. Ultrinsic.ro a stârnit controverse deoarece în Statele Unite site-urile de pariuri sunt interzise. Fondatorii au respins acuzaţiile pe motiv că obţinerea unei note nu ţine de şansă, ci de abilitatea fiecăruia. “Studenţii au 100% control asupra acţiunilor lor“, a declarat Steven Wolf. Cei trei au refuzat sa ofere detalii cu privire la veniturile site-ului, care e finanţat de investitori privaţi.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu