Valoarea companiei Zynga, producătoarea Farmville, este estimată la 4 miliarde de dolari

Valoarea companiei Zynga, producătoarea Farmville, este estimată la 4 miliarde de dolari

Zynga Game Network, creatorii mai multor jocuri populare de pe Facebook şi MySpace, a cerut acţionarilor permisiunea să vândă două milioane de acţiuni, din preţul cărora s-a dedus că valoarea companiei ar fi de peste 4 miliarde de dolari.

Un document scăpat pe internet a relevat că Zynga, cu sediul în San Francisco, este autorizată că vândă acţiuni, la un preţ de 12,87 de dolari per acţiune. Compania ar valora astfel aproape 4,6 miliarde de dolari, dacă sunt luate în considerare cele 360 de milioane de acţiuni existente.

Potrivit wsj.com, această veste vine pe fondul unei creşteri constante a companiei Zynga, fiind deja profitabilă şi cu o bază de utilizatori de circa 235 de milioane, în fiecare lună. Jocurile sale sunt accesate pe reţele de socializare foarte cunoscute, cum ar fi Facebook şi MySpace.

Vinderea acestor acţiuni s-a produs imediat după ce investitorul rus Digital Sky Technologies a investit 180 de milioane de dolari în Zynga. Compania rusească a investit şi în Facebook, una dintre cele mai importante platforme de distribuţie pentru Zynga.

Reprezentanţii Zynga nu au vrut să comenteze.

Sursa: Realitatea.Net

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu