Seful HP demisioneaza in urma unui scandal

Seful HP demisioneaza in urma unui scandal

Directorul executiv al Hewlett Packard, Mark Hurd, a fost nevoit sa demisioneze vineri, in urma unor acuzatii de hartuire sexuala si falsificare a unor rapoarte de cheltuieli, prin care incerca sa intre in gratiile unei consultante de marketing.

La plecare, Hurd va primi, totusi, un pachet com­pensatoriu de 12,2 mil. dolari (9,26 mil. euro), potrivit unor documente depuse la SEC, autoritatea care supravegheaza piata de capital din SUA. Demisia lui Hurd a uimit Wall Street-ul. La scurt timp dupa anunt ac­tiunile HP s-au prabuşit cu aproape 10%, valoarea de piaţta a companiei scazand cu aproape 10 mld. dolari. Vineri, la inchiderea burselor, o actiune HP era evaluata la 41,85 dolari, fata de 46,35 dolari in ziua precedenta. Aceasta nu a fost insa prima data cand Hurd a fost implicat intr-un scandal.

Femeia care l-a acuzat de hartuire sexuala pe Mark Hurd este o actrita de filme pentru adulti, Jodie Fisher. Potrivit unei declaratii a avocatului său, Gloria Allred Fisher (pe numele sau real), in varstă de 50 de ani, a spus ca “a fost surprinsa si intristata” ca Hurd si-a pierdut locul de munca.

* Sursa ZF

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu