Era post-PC se apropie

Era post-PC se apropie

CEO-ul Apple, Steve Jobs, a prezentat în cadrul discursului de o oră şi jumătate pe care l-a susţinut la conferinţa D8, viziunea sa despre viitorul industriei IT, unde PC-urile vor deveni exact ce sunt astăzi camionetele: vor exista, dar foarte puţini oameni vor mai avea nevoie de ele, scrie presa internaţională.

“Când eram un popor agricol, toate maşinile erau camionete, pentru că de asta aveai nevoie la ferme. Autoturismele au devenit mai populare odată cu dezvoltarea oraşelor, iar lucruri de genul servodirecţie şi transmisie automată a devenit, de asemenea populare”, a spus Jobs.

Astfel, CEO-ul Apple a comparat PC-urile cu camionetele: “Vor fi prin preajmă, dar numai unul din x oameni le va mai folosi”.

Acesta a precizat că software-ul şi cipurile avansate vor permite ca pe tabletele cum este iPad să poata fi editat conţinutul video , lucrul care în prezent nu pot fi realizat decât pe PC-uri.

Mişcarea, spune Jobs, îi va nemulţumi pe mulţi veterani ai PC-urile.

“Ne place să vorbim despre era post-PC, dar când într-adevar începe să devină realitate, nu este confortabil”, a mai spus Jobs.

Printre alte dezvăluiri pe care Jobs le-a făcut în cadrul conferinţei D8 se numără şi faptul că Apple a început să lucreze la o tabletă ca iPad înainte de iPhone , dar a amânat proiectul când a văzut oportunitatea de pe piaţa-urilor, care este mai mare şi decât piaţa PC-ul, judecând după volum.

Conferinţa D: All Things Digital este organizată de Wall Street Journal din 2003, iar a opta ediţie se desfăşoară în perioada 1-3 iunie.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu