Gigantul IT american Dell va lansa propria tableta la începutul lunii iunie

Gigantul IT american Dell va lansa propria tableta la începutul lunii iunie

Al treilea producător de computere a anunţat că Streak, cunoscută şi sub numele de Mini 5, este primul terminal dintr-o serie de noi produse.

Streak este mai mic decât majoritatea tabletelor cu o diagonală de 5 inci (12,5 centimetri) şi foloseşte sistemul de operare Android de la Google.

Analiştii susţin că aceasta este o lansare semnificativă care marchează revenirea Dell în piaţa computerelor mobile.

“Acesta este un terminal pentru date şi un instrument de voce”, a declarat Tavis Butler, oficial Dell. El a adăugat că este primul terminal produs de noua divizie care se axează pe terminale cu ecrane mici.

De asemenea, au apărut zvonuri conform cărora Dell vrea să lanseze tablete cu o diagonală de şapte şi respectiv zece inci.

“Estimăm că în acest an vor fi vândute peste 1,3 miliarde terminale mobile în întreaga lume”, a declarat Ben Wood, analist CSS Insight.

“Semnele de întrebare planează asupra faptului dacă mai este loc pentru un terminal ca acesta”, a mai spus analistul care crede că Dell are un avantaj faţă de alţi producători de tablete prin diferenţierea acestuia.

Companii ca Hewlett Packard (HP) şi Google au anunţat că vor lansa curând tablete asemanătoare. HP a cumparat recent Palm cu intenţia de a accelera oferta de terminale mobile.

Mai multe companii IT precum Dell şi Microsoft au lansat anterior terminale de acest tip, însă nu s-au bucurat de un succes asemănător cu cel al iPad Apple, care s-a vândut în mai bine de un milion de unităţi în prima lună de la lansare.

Primul model va avea conexiune , memorie de 16 GB, GPS şi două camere foto-video şi va fi lansat iniţial în Europa şi în Statele Unite.

Sursa: wall- street.ro


Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu