Intel lansează cel mai subţire netbook din lume

Intel lansează cel mai subţire netbook din lume

Intel, cel mai mare producător de cipuri, vrea să lanseze o versiune a procesorului Atom pentru computerele tabletă şi a prezentat cel mai subţire netbook din lume, scrie presa internaţională.

Compania a anunţat că va începe să furnizeze cipurile care folosesc jumătate din puterea altor modele de la începutul lui 2011. Noua versiune Atom, cel mai popular procesor din majoritatea notebook-urilor şi netbook-urilor, se va numi Oak Trail şi prin acest model Intel vrea să muşte o felie din câştigurile producătorilor de cipuri pentru telefoane mobile.

iPad, care a fost lansat în aprilie de Apple, a atras atenţia asupra computerelor tabletă cu ecran tactil, o categorie care deţine aproape 2% din vânzările totale de computere. iPad şi alte produse similare anunţate de Hewlett-Packard şi Dell vor folosi cipuri folosite îndeosebi în telefoanele mobile.

“Suntem foarte încântaţi de segmentul tabletelor. O vedem ca o oportunitate pentru Intel de a-şi extinde operaţiunile”, a declarat Matthew Parker, general manager pentru divizia Atom, citat de BusinessWeek.

Oak Tree va suporta mai multe sisteme de operare precum Windows 7, Meego şi Android.

De asemenea, Intel a lansat “Canoe Lake”, un netbook cu o grosime de 14 milimetri, fiind cel mai subţire computer portabil din lume.

Canoe Lake şi Oak Trail fac parte din noua strategie Intel numită “Atom Everywhere”, a declarat Anil Naudauri, director de marketing pentru divizia de tablet şi netbook-uri din cadrul Intel, citat de PC World.

Intel a lansat Canoe Lake în forma de prototip şi va fi vândut doar companiilor partenere. Netbook-ul va încorpora cipul Pine Trail Atom folosit şi în alte laptopuri precum MacBook Air şi Dell Adamo.

Naudauri a declarat că încă există o cerere pentru terminalele mobile foarte subţiri precum netbook-urile. “În mod cert există o piaţă pentru acestea. Am discutat deja cu partenerii noştri despre tehnologie şi ne aşteptăm să vedem un moment pozitiv pentru aceste laptopuri”, a mai spus oficialul Intel.Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu