Apple a vândut un milion de iPad-uri în primele 28 de zile de comercializare

Apple a vândut un milion de iPad-uri în primele 28 de zile de comercializare

Grupul informatic american Apple Inc a anunţat luni că a vândut un milion de iPaduri în primele 28 de zile de la lansarea pe piaţă a produsului, din 3 aprilie, iar utilizatorii au descărcat 12 milioane de aplicaţii şi peste 1,5 milioane de cărţi digitale, transmite Reuteurs.
Apple a vândut 300.000 de iPaduri la lansarea acestui model, pe 3 aprilie, şi o jumătate de milion de unităţi ale tabletei cu ecran tactil de 9.7 inch, în prima săptămână de comercializare a produsului, informează un comunicat de presă al companiei Apple.

“Un milion de iPad-uri vandute in 28 de zile inseamna mai putin de jumatate decat cele 78 de zile in care iPhone a ajuns la aceste vanzari. Cererea este in continuare mai mare decat oferta si lucram din greu sa aducem produsul in mainile a cat mai multi clienti, a declarat Steve Jobs, CEO al Apple.

Pâna în prezent, iPad se vinde oficial doar pe piaţa din SUA si abia de la sfârşitul lui mai va fi disponibil pe pieţele internaţionale.
Cu toate aceste, analiştii economici estimează că Apple va vinde aproximativ cinci milioane de iPaduri anul acesta.
Luni, acţiunile Apple au crescut cu 1,3 la sută, la 261,09 dolari.
iPad are ecran de 9,7 inch, cântăreşte sub 700 g, iar bateria ţine 10 ore, susţine compania.
Tableta poate fi folosită pentru navigat pe web, dar se adresează şi fanii jocurilor video, având pe lângă toate acestea şi funcţii complexe de e-reader.Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu