Finala concursului anual de robotică, RoboChallenge 2010 va avea loc pe 15 mai

Finala concursului anual de robotică, RoboChallenge 2010 va avea loc pe 15 mai

Roboţi autonomi, capabili sa execute acţiuni specifice, fără intervenţie umană, fără control teleghidat, este ceea ce vă propun studenţii Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, în cadrul concursului anual de robotică.

Aflata la cea de-a treia ediţie, competiţia RoboChallenge va avea loc în data de 15 mai 2010, începând cu orele 11.00, în Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, sala A01.

Ediţia din acest an va reuni, un număr de 14 echipe de studenţi pasionaţi de robotică din  Universitatea „Politehnica” din Bucureşti și din marile centre universitare din țară: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea din Craiova, Universitatea din Pitești, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați . “Lupta” roboţeilor  a început pe 24 martie, în etapa locală confruntându-se 24 de echipe din Universitatea “Politehnica București”.

Echipele participante au construit pas cu pas roboţii autonomi, realizând proiectarea, implementarea, dar si programarea sistemului pentru a acţiona independent.

Roboţii  autonomi înscrişi în competiţie vor fi plasaţi în ring. Aceştia trebuie să evite să cadă sau să fie împinşi de robotul oponent în afara ringului. Primul robot care atinge spatiul din afara ringului pierde runda. Primul robot care câştigă două runde, îşi adjudecă meciul. Robotul care câştigă cele mai multe meciuri câştigă campionatul.

La finalul competiţiei,  studenţii vor fi premiaţi cu componente IT şi software cu licenţă.

Invitaţi speciali vor fi doamna Ecaterina Andronescu, Rectorul Universităţii “Politehnica” Bucureşti alături de domnul Pro rector si coordonator al proiectului, profesor Corneliu Burileanu. Vor participa de asemenea şi conducerile Facultăţilor de Electronică, Automatică, Mecatronică, Inginerie în Limbi Străine, Transporturi, Inginerie Electrică.

“Roboţii construiţi  de studenţii Universităţii “Politehnica” Bucureşti se vor confrunta în prima etapă a competiţiei dând astfel startul concursului. Avem participanţi din toţi anii, chiar şi cei de anul 1 care acum descoperă electronica. Presiunea asupra concurenţilor este şi mai mare deoarece aceştia vor reprezenta Universitatea “Politehnica” Bucureşti la etapa naţională a concursului, organizată tot de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Va fi mai mult decât un concurs, va fi o lupta a orgoliilor confruntându-se studenţi din cele mai importante centre universitare cu profil tehnic din ţară”a declarat Adrian Gaşpar, unul dintre organizatorii concursului.

Evenimentul este organizat de echipa ETTI RoboChallenge şi Liga Studenţilor Electronişti, membră UNSR. Echipa ETTI Robo Challenge, este cea care în urmă cu doi ani a avut în premieră pentru România idea desfăşurării unui astfel de concurs dedicat pasionaţilor de robotică. Liga Studenţilor Electronişti este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 1990, care a luat naştere din dorinţa de a susţine studentul în demersul său legitim de a deveni subiect şi nu obiect al societăţii. Ajungând la un număr de aproximativ 600 de membri în prezent, LSE s-a dezvoltat într-o asociaţie studenţească puternică, având un număr impresionant de proiecte realizate.

Concursul a atras în premieră atenţia mai multor sponsori precum BitDefender și Farnell Romania. Evenimentul a antrenat şi unul dintre cei mai mari jucători prezenţi pe scena produselor semiconductoare, compania Microchip Technology.

Programul competiției este următorul:

11:00-12:00 – Expoziție de roboți și proiecte studențești

12:00 -13:00  – Începutul concursului. Meciuri în grupe.

13:00 -14:00  – Prezentări ale partenerilor, ce includ detalii despre stagii de practică și interrnshipuri

15:00-15:30 – Meciuri în afara grupelor. Finala

15:30-15:45 – Premierea

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu