Câte BlackBerry sunt în România?

Câte BlackBerry sunt în România?

Peste 100.000 de români folosesc soluţia de e-mail mobil BlackBerry, care permite primirea în timp real a mesajelor şi vizualizarea unor documente Word, Excel sau Powerpoint direct de pe telefonul mobil, potrivit estimărilor de pe piaţa locală telecom.

Partenerii de pe piaţa locală ai Research in Motion (RIM), producătorul canadian al telefoanelor BlackBerry, în România sunt Orange, Vodafone şi Cosmote.
În România, o piaţă cu peste 25 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă, terminalele BlackBerry sunt încă o raritate, ele fiind întâlnite în special în rândul angajaţilor din multinaţionale – în total aproximativ 50.000 de utilizatori. În 2009, piaţa de telefoane mobile a avut o valoare de 253 de milioane de euro, potrivit datelor companiei de analiză GfK.
Cosmote a fost ultimul care a început să vândă, în decembrie anul trecut, telefoane BlackBerry. Cea mai ieftină ofertă a Cosmote pentru oricare model al acestui tip de telefoane este BlackBerry Optim, care oferă 5MB de date pentru 10,71 de euro lunar.

Una dintre ofertele Orange pentru BlackBerry Bold 9700, unul dintre cele mai recente modele lansate de RIM, include trafic de date de 100 de MB pentru 12 euro pe lună. De asemenea, la Vodafone, pentru 100 de MB pe lună, clienţii trebuie să plătească 19 euro la abonamentul BlackBerry Plus National 100 MB.

Sursa: ZF

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu