AOL cumpara Huffington Post cu $315 milioane

AOL cumpara Huffington Post cu $315 milioane

In incercarea de a se face din nou relevant, pionierul online AOL Inc a anuntat ca va achizitiona Huffington Post, cunoscutul cotidian online, la pretul de 315 milioane de dolari. Co-fondatorul Huffington Post Arianna Huffington va conduce un nou grup responsabil pentru continutul editorial atat al Huffington post cat si al AOL in domenii precum stiri, tehnologie, muzica si website-uri de media locale.

Intelegerea semnata duminica si care asteapta aprobarea Consiliilor de Conducere a ambelor companii, este un risc pentru AOL, care cauta sa-si mareasca veniturile din publicitate. The Huffington Post i-ar putea da AOL-ului cresterea necesara in talent, trafic si venituri din publicitate, precum si o schimbare de imagine.

Huffington Post a fost lansat in 2005 sub forma unui blog liberal cu un staff mic si o investitie de un million de dolari. De atunci a crescut devenind unul dintre cele mai vizitate site-uri de stiri din Statele Unite. A avut 25 de milioane de vizitatori unici numai in decembrie, conform firmei de cercetare ComScore. Fuziunea celor doua firme va genera un trafic total de 117 milioane de vizitatori unici numai din Statele Unite, potrivit AOL.

Achizitia gigantului media Huffington Post este cea mai mare tranzactie a AOL de cand nu mai este asociat cu Time Warner. Tranzactia va fi finalizata in primul trimestru al anului.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Un comentariu la “AOL cumpara Huffington Post cu $315 milioane”

  1. Mamie Gastello says:

    This is such a wicked site you have. I have bookmarked it, and will visit many times. Your website has been a great resource. Thanks.

Lasa un comentariu