Top 11 afaceri online si fizice care vor avea succes in 2012

Top 11 afaceri online si fizice care vor avea succes in 2012

Daca vrei un start up de succes, noi iti venim in ajutor. In procesul de infiintare a peste 2.000 de afaceri online numai in anul precedent, am fost deseori contactati pentru a ne consilia clientii in ceea ce priveste afacerile sau industriile noi pe piata. Iata, asadar, cateva informatii generale cu privire la cele mai bune debuturi din 2012.

Anul precedent a avut parte de schimbari majore in ceea ce priveste cresterea economica, schimbarile conditiilor de acordare a unui credit, dar si disponibilitatea consumatorilor de a cheltui, pentru ca, daca publicul dispune de resurse financiare, oportunitatile de afaceri cresc si variaza.

Daca sunteti pregatit sa puneti bazele unei afaceri, si doriti sa va cresteti sansele de a avea succes, cititi acest articol si aflati trendurile in ceea ce priveste industria anului 2012.

Bauturile energizante si de relaxare

Cunoscute si sub numele de bauturi energizante, aceste licori s-au extins pe piata, iar comercializarea lor pare sa aduca mari profituri in acest an. Conform unui studiu realizat de IBIS, vanzarile acestora au crescut cu 68,7% in ultimii cinci ani.

Dezvoltarea jocurilor pentru retelele de socializare

Tehnologiile inteligente au pus stapanire pe tot, la nivel mondial, si iata ca in acest an un smart phone ii este accesibil oricui; astfel, cresterea cererilor de aplicatii sau jocuri care se pot accesa folosind un astfel de gadget a fost enorma: 24,4% anual, in ultimii 5 ani. Chiar daca aceasta industrie nu este la indemana oricui, si are niste standarde inalte impuse in ceea ce priveste capitalul, investitia nu este una foarte mare.

Publicatiile si emisiile online

La fel de strans legata de evolutia si accesibilitatea noilor tehnologii, dezvoltarea publicatiilor online si a canalelor de comunicare este din ce in ce mai populara; in 2011, aceasta industrie a inregistrat o crestere de 17% fata de anii precedenti.

Serviciile de sanatate si frumusete, integrate in lumea corporatista

Intr-un efort de a mentine costurile de sanatate mici, multe companii apeleaza la serviciile de sanatate oferite de furnizori corporate. Aceste servicii au beneficiul de a imbunatati productivitatea angajatilor, business-urile de acest gen avand o crestere de 8,7% fata de anul trecut.

Software pentru sondaje online

Platformele de marketing sunt din ce in ce mai populare, culminand cu cele de social media. Companiile cauta in permanenta modalitati de a afla obiceiurile de cumparaturi ale clientilor lor. Iata, deci, cum s-a nascut o noua industrie; desi investitiile initiale sunt destul de mari, acest gen de afacere promite, inregistrand cresteri anuale de aproximativ 9,6%.

Ecommerce si licitatii online

Chiar daca nu mai este o nisa noua, inca are succes. Cresterile inregistrate sunt de 9,6% pe an, conform IBIS, si au, asadar, mari sanse de reusita pe piata.

Afacerile vinicole

Cresterea cifrelor de afaceri ale acestora se situeaza in intervalul 2,3% si 4,9%, anual. La mare cautare sunt cele produse in Statele Unite ale Americii, vanzarile culminand cu produsele californiene. Cererea fata de anul precedent a crescut cu 7,6%, lucru care ne face sa consideram ca aceasta este o afacere profitabila.

Resurse umane si administrarea profiturilor

Economia este pe cale sa-si revina dupa criza financiara, si foarte multe companii tind sa-si fortifice departamentul de resurse umane, semnand contracte cu firme specializate care sa le managerieze aceste departamente, dar si sa le administreze profiturile. Se asteapta o crestere anuala de 4,2% in urmatorii cinci ani, avand in vedere ca 2011 s-a soldat cu o crestere de 9,7%.

Consultanta stiintifica si economica

Industriile de consultanta sunt, de asemenea, in crestere, si au avantajul unei investitii initiale mici; se pare ca acestea vor avea cele mai mari rate de angajare pana in 2016, iar cresterile anuale se vor situa undeva intre 3,8 si 4%, conform IBIS.

Vanzari stradale

Desi fast food-urile si, in general, industria alimentara trece printr-un declin, vanzarile stradale sunt in plina crestere, avand un potential urias in urmatorii ani. Asteptarile sunt ca aceasta industrie sa aiba cresteri anuale de 3,7%, in urmatorii 5 ani.

Piete si supermarket-uri etnice

Ca si vanzarile stradale, acestea reprezinta o nisa care se va dezvolta in viitorul apropiat. Schimbarea gusturilor consumatorilor si trendurile demografice vor asigura un profit de cel putin 2,8% acestui tip de business.

Asadar, daca economia pare sa aiba un ritm prea incet pentru dumneavoastra, si doriti sa va luati viitorul in propriile maini, luati in considerare aceste industrii promitatoare si incercati sa gasiti un echilibru intre pasiune si aptitudini, pentru a demara propria afacere profitabila. De asemenea, nu uitati sa va interesati de programele care finanteaza sau ofera anumite facilitati business-urilor si dezvoltatorilor debutanti.

 

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Nu sunt comentarii la “Top 11 afaceri online si fizice care vor avea succes in 2012”

  1. [...] Tehno Stiri – portal de stiri IT, analize, proiecte si evenimente [...]

Lasa un comentariu