Google află cine ţi- a mai folosit contul de mail

Google află cine ţi- a mai folosit contul de mail

După ce sistemul de parole al Google a fost ţinta unui atac fără precedent, acum compania a lansat un serviciu de alertă, care îţi arată cine ţi-a mai citit sau, de ce nu, copiat email-urile. Ai putea avea surpriză să descoperi că, deşi nu ai fost nicio clipă plecat din ţară, contul tău a fost accesat tocmai din China sau America. Sistemul intern care le permite utilizatorilor Google să acceseze diverse servicii oferite de gigantul web a fost atacat la sfârşitul anului trecut de hackeri chinezi.

Potrivit oficialilor companiei, aceştia ar fi vizat doar activiştii pentru drepturile omului. Google a reacţionat însă imediat şi şi-a mutat operaţiunile din China în Hong Kong.

Respectivul sistem de parole, cunoscut sub numele “Gaia”, este în spatele interfeţei folosite de milioane de oameni, simpli parolelesau chiar dezvoltatori, pentru a accesa Gmail, dar şi diverse documente ori servicii pe baza de înregistrare.

Din fericire, parolele nu au fost afectate de atac, însă dupa ce s-a fript, Google suflă acum, lansând un serviciu de alertă, care îţi arată cine ţi-a mai intrat prin cont. De pildă, ai putea afla cu stupoare că ai accesat Gmail din China, deşi tu nu ai pus niciodată piciorul pe continentul asiatic.
Pentru a-ţi verifica serviciul de mail, trebuie să intri în secţiunea “Settings”. În josul paginii, vei vedea un mesaj scris cu verde: “Last account activity: 3 hours ago at this IP”. Daca dai click pe “Details” vei afla de unde anume ai intrat în Gmail: dintr-un browser, de pe telefon; afli IP-ul care îţi arată ţara, data şi ora accesării serviciului.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu