Microsoft Office 2010 are ca scop lansarea de la Google Docs

Microsoft Office 2010 are ca scop lansarea de la Google Docs

Microsoft se pregăteşte să lanseze ultima armă în lupta sa în curs de desfăşurare cu Google.

Gigantul software va lansa produsul său emblematic, Office 2010 la societăţi comerciale, pe 12 mai. Cea mai recentă versiune a software-ului are o componentă online gratuită, numita Office Web Apps.

Analiştii cred că produsul nou apărut este ca o replică pentru Google, care a atentat la afacerile Microsoft, prin serviciile sale gratuite online.

Foarte important, Microsoft va oferi de asemenea, office-ul online pentru toţi utilizatorii uneia  dintre cele mai populare reţele sociale din lume, Facebook.

“Nu există nici o îndoială, Microsoft răspunde la ameninţarea Google”, a declarat Whit Andrews, analist la firma de cercetare Gartner.

Google şi Microsoft au început tot mai mult să rătăcească prin pieţele tradiţionale ale fiecăruia.

Microsoft a aruncat greutatea sa deplină în spatele motorului sau de cautare,Bing, în timp ce Google este pe cale să lanseze propriul sistem de operare, cunoscut sub numele de Chrome OS.

Lupta pentru piaţa de software Office a început în 2006 când gigantul de căutare a lansat primele elemente ale sale ,Google Docs.

Până când Google nu a apărut cu o suită de aplicaţii credibile în reţea, Microsoft nu a fost obligat să facă nimic.

Google Docs oferă, printre altele, procesare text, software de calcul tabelar şi un instrument de prezentare. Companiile pot plăti pentru versiunile premium.În prezent are o cotă de piaţă mică(4%),dar este în creştere. Prin contrast, Microsoft domină spaţiul software  Office, cu o cotă de piaţă de mai mult de 94%, potrivit Gartner. Marea majoritate a vânzărilor sunt pentru întreprinderi.

Microsoft păstrează poziţia sa dominantă, în ciuda ofertelor gratuite de la Google şi alte alternative, cum ar fi Zoho sau suita office gratuită OpenOffice.org.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu