Filtrati postarile din News Feed-ul Facebook-ului, dupa bunul plac

Filtrati postarile din News Feed-ul Facebook-ului, dupa bunul plac

Cu totii avem prieteni pe Facebook care posteaza prea des, joaca prea multe jocuri sau share-uiesc prea multe fotografii. Acesti bine intentionati prieteni sfarsesc de fiecare data prin a-ti umple News Feed-ul de zgomote.

Vestea proasta este ca pe masura ce Facebook continua sa dezvolte tot mai multe aplicatii Timeline, News Feed-ul dumneavoastra va deveni tot mai aglomerat. Vestea buna este ca sunt cateva modalitati rapide si usoare prin care puteti filtra stirile care nu va intereseaza si sa primiti doar informatiile care conteaza pentru dumneavoastra.

Iata patru modalitati prin care va puteti ajusta setarile Facebook, astfel incat sa primiti doar actualizarile care va intereseaza.

1. Daca aveti prieteni pe care nu vreti sa-i stergeti, pentru ca ar fi prea dur, dar ale caror actualizari nu va intereseaza deloc, exista o alternativa: dezabonarea (unsubscribe). Daca alegeti sa va dezabonati de la un prieten, nici o actualizare facuta de acesta nu va va mai aparea in News Feed, dar veti fi, in continuare, prieteni. Va putea sa te contacteze in continuare, sau invers. Acel prieten nu va sti niciodata ca v-ati dezabonat de la update-urile lui (dar daca veti da unfriend, va afla cu siguranta).

Pentru a va dezabona de la actualizarile unui prieten, vizitati profilul lui de Facebook. In partea din dreapta, sus a paginii veti vedea butoanele Friends (prieteni), Subscribed (abonat), Message (mesaj) sau unelte iconice. Dati click pe butonul Subscribed, si va va aparea un meniu cu optiuni. Pentru a va dezabona, dati click pe Unsubscribe (dezabonare).

De asemenea, va puteti dezabona direct din News Feed-ul dumneavoastra. Pentru aceasta, accesati unul din posturile lui si dati click sa va apara un meniu drop-down. Veti avea doua optiuni: sa va dezabonati de la toate update-urile acelui prieten, sau doar de la cele legate de status.

De asemenea, puteti alege tipologia update-urilor pe care vreti sa le vedeti: toate update-urile, cele mai multe update-uri (care exclude o parte din postari), sau update-urile cele mai relevante (cum ar fi schimbarea starii relatiei, update-urile legate de job si cele de tip check-in/ location.

2. Daca News Feed-ul dumneavoastra este plin de update-uri legate de aplicatii si jocuri, le puteti ascunde pe toate, intr-un mod foarte simplu. Alegeti o astfel de postare din News Feed, dati click pe meniul drop-down si selectati ultima optiune “Hide all by…” (ascundeti-le pe toate dupa…), si selectati aplicatia sau jocul de la care nu vreti sa mai primiti update-uri. Alegand aceasta optiune, nu veti mai primi niciodata update-uri de la respectiva aplicatie, indiferent care dintre prietenii dumneafoastra o folosesc.

Daca veti vrea vreodata sa afisati din nou aceste update-uri, intrati in News Feed, selectati editarea optiunilor si scoateti din acea lista aplicatia pe care vreti sa o reafisati (click pe X).

3. Exista doua modalitati prin care va puteti sorta postarile din News Feed: Highlighted sttories first (sa apara primele postarile “subliniate”) sau Recent stories first (sa apara primele postarile recente). Postarile subliniate sunt cele pe care Facebook le considera importante pentru dumneavoastra, in functie de cum le selectati. Daca alegeti varianta Highlighted stories first, in coltul acestora, in stanga, sus, va aparea un buton albastru, din care le puteti selecta pe cele importante si deselecta pe cele care nu va intereseaza.

In timp, Facebook va “invata”ce postari doriti sa vedeti, si le va pozitiona, cronologic, la inceputul News Feed-ului, lasandu-le pe cele mai putin importante mult mai jos, in lista.

4. Puteti, de asemenea, sa filtrati postarile din News Feed, tinand cont de listele de prieteni. Facebook Friend Lists sunt active inca din septembrie, si ii grupeaza pe cei cu care interactionati mai des, pe membrii familiei, pe colegii de munca sau in functie de zona geografica – pe cei din proximitatea spatiala.

Puteti sa va folositi de aceste liste pentru a scapa de “zgomotul” din News Feed. Dupa ce ati creat listele sau le-ati editat pe cele create de Facebook, cautati sectiunea cu ele din coloanele de pe partea stanga a navigatiei. Daca aveti mai multe liste, este posibil sa nu va apara toate, asa ca dati click pe “more”(mai mult) pentru a le afisa integral. Pentru a vedea doar update-urile din anumite liste, selectati acele liste care va intereseaza.

Astfel, puteti scapa de News Feed-ul incarcat si puteti vedea doar update-urile care va intereseaza, in functie de cum va ajustati setarile.

 

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu