Serviciul de chat de pe Facebook este închis din cauza unui bug de securitate

Serviciul de chat de pe Facebook este închis din cauza unui bug de securitate

Eroarea de securitate permite utilizatorilor să acceseze şi să vadă convorbirile prietenilor şi cererile lor de prietenie.

Serviciul de chat de pe Facebook este închis pentru lucrări de menţinere, după ce a fost descoperit un bug de securitate ce permite utilizatorilor să acceseze şi să vadă convorbirile prietenilor şi cererile de prietenie.

Raportul arată că accesul la aceste informaţii personale a fost posibil prin setările de securitate ale Facebook. Opţiunea “Preview my profile” a creat posibilitatea de a accesa convorbirile private ale prietenilor.

Folosind opţiunea “Preview my profile” (Previzualizeză profilul meu), utilizatorii pot vedea cum apare profilul  lor pentru prieteni. Eroarea lasă acei utilizatori să vadă convorbirile live şi cererile de prietenie ale amicilor respectivi.

Din păcate pentru companie, aceasta nu este prima oară când informaţiile personale sunt expuse fără consimţământ. Mai devreme, în acest an, adresele de mail ale utilizatorilor au fost expuse după o updatare a site-ului.

Nu se stie când va fi repornit serviciul de chat.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu