Soldaţii israelieni au căzut în plasa unei spioane pe Facebook

Soldaţii israelieni au căzut în plasa unei spioane pe Facebook

Timp de un an,  pe un cont fictiv pe Facebook, care se presupune că ar fi fost creat de Hezbollah, o tânără a obţinut informaţii secrete şi chiar planurile unor baze militare de la “prietenii” militari israelieni.

Ispitele umane au făcut dintotdeauna parte dintre metodele de spionaj de succes.  Hezbollahul a demonstrat că nici ispitele virtuale nu sunt mai prejos. Mişcarea şiită a creat-o pe Reut Zukerman, care a reuşit să obţină informaţii clasificate de la mai mult de 200 de soldaţi şi rezervişti israelieni.

A durat un an până când israelienii s-au sesizat, atunci când au văzut numărul mare de ofiţeri superiori care făceau parte din lista de prieteni ai “fetei”. Între timp, Hezbollahul ar fi obţinut de pe Facebook nume de soldaţi, parole, coduri secrete şi descrieri detaliate ale unor baze militare.

Armata israeliană era conştientă de riscurile internetului.  De altfel, ea însăşi se folosise de Facebook şi  pentru a racola informatori din Fâşia Gaza.

Anul trecut a fost emisă o circulară în care li se cerea soldaţilor să fie prudenţi, după un atac de spionaj informatic venit din Liban. În ianuarie a fost chiar creată o “unitate Facebook” , pentru a gestiona acest tip de activităţi, care a fost inficientă însă, în faţa unei fete drăguţe.

Contul lui Reut Zukerman a fost şters de pe Facebook.

Sursa: realitatea. net

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu