Tinerii români “încing” Internetul, dar foarte puţini dintre ei ştiu să utilizeze calculatorul

Tinerii români “încing” Internetul, dar foarte puţini dintre ei ştiu să utilizeze calculatorul

Din cei peste 97% de elevi evaluaţi în cadrul probei de competenţe digitale a bacalaureatului, mai puţin de 40% au reuşit să obţină certificatul de utilizator experimentat, arată datele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Asta în condiţiile în care peste jumătate dintre tinerii până în 25 de ani folosesc zilnic Internetul pentru a intra pe reţelele de socializare, pentru jocuri sau pentru a cauta un job.

Un sfert dintre respondenţii unui studiu realizat la comanda Agentiei Nationale pentru Ocuparea Forţei de Muncă spun că intră pe Internet ca să citească presa online, o treime pentru şcoală sau pentru facultate, iar 40% pentru jocuri.

Cu toate acestea, când vine vorba de utilizarea calculatorului, lucrurile nu mai sunt la fel de uşoare. Au simţit-o pe pielea lor elevii de clasa a XII-a.

Din cei peste 200.000 de tineri evaluaţi, 11.000 (5,22%) au obţinut doar certificatul de începător, 48.619 elevi (22,98%) au intrat în posesia certificatelor care atestă utilizarea computerului la nivel mediu, 67.949 de elevi (32,04%) au obţinut certificate de utilizator avansat, iar 78.465 de elevi (37%) certificate de utilizator experimentat.

În cazul a 5.123 de candidaţi a fost recunoscut şi echivalat certificatul ECDL (Permisul European de Conducere a Calculatorului).

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu