Apple are probleme cu reputatia in China

Apple are probleme cu reputatia in China

Reputatia Apple are de suferit in China, dupa ce cativa muncitori de la o fabrica producatoare de touch screen-uri pentru Apple s-au plans ca au fost otraviti din cauza unei substante chimice folosita in procesul de productie.

Muncitorii lucrau pentru compania taiwaneza Wintek, care detine fabrica Suzhou, in estul Chinei. 137 de persoane angajate de Suzhou au raportat probleme de sanatate datorate unui produs de curatare toxic, numit n-hexan. Wintek declara ca au folosit substanta, care se evapora mai repede decat alcoolul, in perioada mai 2008-august 2009 pentru a accelera productia touch screen-urilor pentru produsele Apple, dupa care s-au intors la utilizarea alcoolului.

Compania a acordat muncitorilor afectati tratamentul necesar si majoritatea s-au intors la lucru, dar o parte din ei inca prezinta crampe si transpiratie excesiva. Pe langa asta, numarul muncitorilor care prezinta afectiunui este in continua crestere. Unii din ei afirma ca nici macar nu erau complet vindecati cand au fost externati din spital.

Jia Jingchuan, care a fost diagnosticata in august 2009 ca fiind otravita cu n-hexan, a petrecut 10 luni in spital dar inca mai are simptome. “Acum compania refuza sa plateasca pentru cei care inca nu s-au vindecat, iar eu sunt una din ei.” a declarat Jia pentru People’s Daily sience website.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu