Byblos gestioneaza managementul proceselor de import si distributie cu SocrateOpen

Byblos gestioneaza managementul proceselor de import si distributie cu SocrateOpen

Byblos, importator si distribuitor de carte profesionala, reprezentant pentru Romania al Microsoft Press, Cisco Press si al altor edituri importante, a implementat solutia ERP&CRM open source SocrateOpen de la BITSoftware pentru gestionarea procesului de import si distributie si planificarea resurselor strategice ale companiei.

In acelasi timp, Byblos utilizeaza modulul CRM din SocrateOpen pe partea de gestionare a serviciilor pentru clienti si a marketing-ului, prin utilizarea unei baze de date comune si setarea unor puncte de interes pentru fiecare client in parte, acest lucru ajutand compania in fidelizarea clientilor existenti, pe de o parte, si in gasirea, atragerea si castigarea de noi clienti pe de alta parte.
Ca urmare a volumului mare de facturi pe care il implica un business de import, Byblos a decis migrarea de la vechiul program de contabilitate folosit anterior, la o solutie care sa raspunda punctual specializarii si nevoilor specifice domeniului propriu de import si distributie. “Vechiul program de contabilitate era aproape zero pe partea de evaluari, de plati in valuta, de conversii. Pur si simplu nu ne mai descurcam cu el. Cu SocrateOpen, timpul de introducere a datelor si de procesare a acestora este mult mai scurt, timpul de operare a facturilor, de exemplu, reducandu-se cu mai mult de 25%. Acesta as putea sa spun ca este punctul forte al ERP-ului pe care l-am implementat. In plus, partea de CRM pe care SocrateOpen o ofera in standard este perfecta pentru partea de organizare si gestionare a conferintelor”, a precizat Mihaela Voinea, contabil sef Byblos.
Solutia ERP&CRM open source de la BITSoftware a fost adaptata tendintelor de dezvoltare si necesitatilor interne ale Byblos, pe baza studierii atente a proceselor manageriale si a specificului activitatii desfasurate, raspunzand astfel cerintelor de eficientizare a circuitului fluxurilor informationale in interiorul companiei si integrand procesele de aprovizionare, distributie, precum si controlul si supravegherea incasarilor si platilor. SocrateOpen permite efectuarea de tranzactii in alta valuta decat cea a utilizatorului, posibilitatea de recalculare a valorii tranzactiilor rezultata in urma fluctuatiei cursului de schimb, posibilitatea inregistrarii tranzactiilor in mai multe valute in paralel, operatiuni extrem de importante pentru un business de import.

Byblos este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii si afaceri.Byblos este importator si distribuitor on-line de carti de specialitate in limba engleza din domeniile IT, business, management, finante, relatii publice, medicina, fiind totodata distribuitor al Microsoft Press si Cisco Press pentru Romania. Byblos este, de asemenea, prezent in piata publicatiilor de IT&C, publicand revistele IT Trends si Digital Trends.

SocrateOpen este o solutie ERP / CRM open source, moderna, adaptabila, de clasa mondiala, care poate fi utilizata pe serverul propriu sau in Amazon Cloud la o fractiune din costul unui sistem ERP traditional. Adresata initial companiilor de servicii, solutia SocrateOpen este utilizata astazi cu succes si de companii din productie si distributie de bunuri de larg consum, import si distributie de aparatura medicala, import si distributie de echipamente electronice, productie agricola, constructii, telecomunicatii, productie discreta.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu