Clienţii COSMOTE România şi Romtelecom vor putea accesa în curând internetul folosind IPv6

Clienţii COSMOTE România şi Romtelecom vor putea accesa în curând internetul folosind IPv6

Cosmote a anuntat ca, în premieră pe piaţa din România, clienţii care folosesc dispozitive compatibile vor putea în curând să acceseze internetul de pe telefoanele lor mobile utilizând protocolul IPv6. De asemenea, Romtelecom a efectuat teste în reţea care au dovedit capacitatea acesteia de a oferi tranzit IPv6 şi servicii DNS pentru clienţii wholesale ai companiei. În plus, Romtelecom lucrează pentru a putea oferi, în perioada următoare, aceleaşi facilităţi clienţilor săi rezidenţiali şi business, ale căror terminale sunt compatibile cu protocolul IPv6.

IPv6 (Internet Protocol versiunea 6) este un protocol de internet de nouă generaţie care va suplimenta pentru o vreme şi în final va înlocui protocolul IPv4 folosit astăzi. IPv6 remediază câteva dintre neajunsurile IPv4, în special numărul limitat de adrese disponibile a fi alocate, susţinând astfel creşterea continuă a internetului ca o platformă deschisă şi inovativă.

Pe lângă faptul că oferă un interval de adrese mai larg pe un format nou, IPv6 permite şi susţine optimizarea planului de adresare contribuind astfel la creşterea stabilităţii, susţinând securitatea şi oferind o nouă dimensiune adreselor web şi comunicaţiilor.

COSMOTE România şi Romtelecom devin treptat pregătite pentru a oferi clienţilor o tranziţie lină şi fără inconveniente la comunicarea bazată pe protocolul IPv6. Soluţia va oferi ambele versiuni de protocol, IPv4 şi IPv6, folosind în acest scop tehnologiile dual stack si dual stack bearer.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Nu sunt comentarii la “Clienţii COSMOTE România şi Romtelecom vor putea accesa în curând internetul folosind IPv6”

  1. [...] the rest here: Clien?ii COSMOTE România ?i Romtelecom vor putea accesa în curând internetul folosind IPv6 business care-folosesc dns internet mobil ipv6 ror-terminale terea-stabilit tite-pentru web [...]

Lasa un comentariu