Fondatorul Wikileaks afirma ca internetul este un obstacol in calea comunicarii

Fondatorul Wikileaks afirma ca internetul este un obstacol in calea comunicarii

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat ca internetul este un obstacol in calea comunicarii.

Assange a vorbit in fata unor studenti ai Universitatii Cambridge carora le-a spus ca internetul este “cea mai mare masina de spionaj a lumii”, conform cu The Economic Times of India.

“Nu este o tehnologie care avantajeaza libertatea de a comunica”, a declarat Assange. “Nu este o tehnologie care sustine drepturile omului. Mai degraba este o tehnologie care poate fi folosita pentru instaurarea unui regim de spionaj totalitar.”

Pentru a-si argumenta afirmatiile, Assange a dat exemplu o revolta din Cairo care a avut loc cativa ani in urma. Dupa revolta, Facebook a folosit la descoperirea celor care au protestat pentru a fi torturati si inchisi.

A mentionat printre altele despre impactul pe care Wikileaks l-a avut asupra revolutiilor din Tunisia, Egypt si orice alte tari.

Assange a confirmat ca Wikileaks s-a implicat in obtinerea informatiilor despre miscarile revolutionare din Egypt, Libya si Bahrain, “cat de repede am putut”, a spus.

Fara Internet probabil n-am fi auzit de Assange, dar punctul lui de vedere atentioneaza asupra libertatii conferita tuturor de a publica orice si posibilitatea Guvernelor de a identifica foarte usor utilizatorii.

 

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu