G Data a lansat FakeAV Cleaner

G Data a lansat FakeAV Cleaner

G Data a lansat un tool gratuit pentru neutralizarea celor mai frecvente programe pretinse antivirus.

G Data a inregistrat o crestere semnificativa a programelor pretinse a fi solutii antivirus, cunoscute sub numele de scareware.
Ultimele 15 luni au aratat o crestere de 35% a acestor programe care nu au functionalitati de protectie si pot fi chiar periculoase. Dupa instalare, programul contrafacut il informeaza pe utilizator ca exista o infectie in sistem, chiar daca acesta nu este de fapt afectat. Pentru dezinfectarea computerului, programul ii ofera utilizatorului posibilitatea de a achizitiona versiunea completa. G Data pune la dispozitia utilizatorilor un tool gratuit care elimina cele mai des intalnite programe fake AV ce apartin familiei System tool.

Este realmente imposibil sa elimini un program scareware de pe un sistem fara a avea la dispozitie un tool extern. In plus, procedurile prin care este creat System tool impiedica stergerea manuala. G Data FakeAV Cleaner ofera tot ceea ce este necesar pentru a elimina aceste programe din sistem. Instalarea consta in efectuarea a 4 pasi simpli:

1)Descarcati G Data FakeAV Cleaner de pe website-ul G Data: https://www.gdata.de
2)Daca descarcarea are loc pe un alt sistem decat cel infectat, fisierele de conectare vor fi transferate pe sistemul afectat.
3)Rulati fisierele de conectare G Data FakeAV Cleaner. Fisierul este numit “svchost.exe”.
4)Reporniti computerul pentru a finaliza instalarea.

Pentru a proteja PC-ul si datele pe care le contine, G Data recomanda sa instalati o solutie de securitate actualizata regulat si care are un filtru HTTP.
Descarcati software doar de pe site-uri ale producatorilor sau de pe portaluri de download de incredere.
Actualizati sistemul de operare si browserul in mod constant.
Ganditi-va de doua ori inainte de a accesa un link, riscati sa fiti redirectionati pe un website care distribuie scareware.
Daca receptionati mesaje de tip pop-up, verificati atent ortografia si gramatica, puteti deveni victima unei tentative de frauda.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu