Geminoid Dk-cel mai realist robot din lume

Geminoid Dk-cel mai realist robot din lume

Geminoid Dk este cel mai realist robot din lume pentru ca este replica exacta a unui din profesorii Universitatii Aalborg, profesorul Henrik Scharfe.

Robotul a fost creat de profesorul Hiroshi Ishiguro, al universitatii Osaka alaturi de colegii sai din Japonia de la Institutul de Cercetari Avansate in Telecomunicatii.                                                                                                                                                                               Geminoid este primul din seria bazata pe personalitatii din afara Japoniei. Conform inventatorilor, intentia este de a face un pas inainte in domeniul stiintei si al psihologiei pentru a da raspunsuri intrebarilor fundamentale.

 Primul robot creat de Ishiguro a fost replica inventatorului, iar cel de-al doile a copiat look-ul unui model japonez. In legatura cu ultimul robot, profesorul a declarat ca va fi spus unor teste pentru a intelege mai bine reactiile atunci cand acesta interactioneaza cu o fiinta umana.

Robotul poate fi controlat cu telecomanda si dispune de tehnologie de miscare avansata care ii permite mimica faciala.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu