Începând din această lună poţi să-ţi achiziţionezi din magazine ochelari 3D pentru acasă

Începând din această lună poţi să-ţi achiziţionezi din magazine ochelari 3D pentru acasă

Dacă ai reuşit să îţi achiziţionezi un televizor 3D, nu mai rămâne decât să găseşti ochelarii potriviţi.
În prezent, nu ai mână liberă în a-ţi alege ochelarii, deoarece trebuie să ţii cont de producătorul televizorului, în condiţiile în care ochelarii potriviţi pentru un anumit brand de televizoare nu pot fi utilizaţi în cazul altora.

Începând cu această lună însă, o nouă generaţie de ochelari 3D va ajunge în magazine. Aceştia vor putea fi utilizaţi pentru orice marcă de TV sau monitor capabil să difuzeze filme şi spectacole în format 3D.
Producătorii speră că noii ochelari universali, care vor avea un preţ de peste 100 dolari perechea, vor ajuta expansiunea nişei 3D.

Dacă dispozitivele care permit difuzarea în format 3D nu au pătruns încă foarte puternic în locuinţe, producătorii de televizoare se grăbesc să adauge funcţii 3D produselor lor pentru a putea profita de popularitatea în creştere a filmelor 3D.
Recent, filmul Avatar a depăşit pragul de 2,5 mld. dolari, devenind pelicula cu cele mai mari încasări din toate timpurile. În această vară vor fi lansate alte şapte filme în forma 3D.

Samsung Electronics, Sony şi Panasonic sunt câţiva dintre producătorii de televizoare care au lansat anul trecut televizoare care difuzează în 3D şi care funcţionează cu ochelari speciali.
“Ochelarii trebuie standardizaţi”, a spus Riddihi Patel, care urmăreşte piaţa televizoarelor 3D pentru firma de cercetare iSuppli. Ea spune că abilitatea de a utiliza ochelari de la orice producător va impulsiona clienţii să îşi cumpere mai multe perechi. “Este evident că piaţa se va deschide mai mult”.

Regizorul James Cameron afirmă că intenţionează să lanseze următorul său film în trei sau patru ani, şi adaugă că s-a gândit la o posibilă continuare pentru Avatar. El a mai spus că intenţionează să testeze noi limite ale tehnologiei 3D cu noul său film. Dacă următorul său proiect nu va fi Avatar II, va fi “un alt film mare care utilizează aceeaşi tehnologie”. Avatar a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie, obţinând 2,7 mld. dolari, după ce a depăşit recordul stabilit tot de Cameron, însă cu Titanic.

Sursa: ZF

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu