Intel vrea sa puna cipuri in castile fotbalistilor americani

Intel vrea sa puna cipuri in castile fotbalistilor americani

Intel lucreaza impreuna cu alti experti in domeniu la un proiect prin care vor insera microprocesoare in castile de fotbal. Scopul proiectului este cresterea nivelului de siguranta asigurat de casti si transmiterea rapida a datelor unui impact intre jucatori catre personalul medical aflat in afara terenului.

Compania alaturi de producatorii castilor de fotbal Riddell si cativa cercetatori de la diverse universitati lucreaza deja la o simulare pe calculator care vizeaza imbunatatirea design-ului castilor si reducerea vatamarilor corporale ale jucatorilor.Calculatoarele incluse in procesul de simulare detin procesoare Intel Xeon iar design-ul este realizat de universitatile partenere in proiect care au utilizat date obtinute la testele de impact pe teren. Simularile conduc la stabilirea mai multor criterii in ceea ce priveste diagnosticarea leziunilor cerebrale.

Pentru cresterea vitezei de procesare a datelor medicale Intel lucreaza alaturi de Clinica Mayo, utilizand co-procesoare MIC(Many Integrated Core). Cipurile pot rula pana la trilioane de calcule pe secunda, atat in domeniul cercetarilor stiintifice cat si in determinarea datelor meteorologice, spun cei de la Intel. Scanarile realizate prin cu procesoarele MIC au fost accelerate de pana la 18 ori.

Compania spune ca in viitor procesoarele vor putea fi incorporate in castile de protectie si vor transmite wireless date in ceea ce priveste riscul de accidentare al jucatorilor astfel incat personalul medical sa raspunda prompt.

*Sursa: It News.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu