Microsoft lanseaza Internet Explorer 9

Microsoft lanseaza Internet Explorer 9

Microsoft va lansa oficial browser-ul Internet Explorer in cadrul festivalului South by Southwest Interactive.

Primele zvonuri despre lansarea Internet Explorer 9 au aparut in presa in luna februarie. Directorul Ryan Gavin a declarat pe blog ca noua versiunea a browser-ului ofera o experienta web mult mai frumoasa.                                                                                                              In ziua lansarii se va desfasura o conferinta de presa, in cadrul careia vor fi dezvaluite mai mult surprize, a anuntat Gavin, iar la sfarsitul zilei va avea loc o petrecere.

Printre noile caracteristici IE9 va dispune de alt look si va ocupa mai putin spatiu decat versiunea anterioara. Paginile web for putea fi programate sa functioneze ca niste aplicatii desktop prin intermediul notificatiilor iar cu ajutorul aplicatiei Windows 7 Jump List utilizatorii vor putea accesa anumite parti ale unei pagini web.

 IE9 are o performanta imbunatatita, incluzand un motor JavaScript mai rapid, numit Chakra despre care Microsoft a declarat ca s-a descurcat cel mai bine la testul WebKit SunSpider in comparatie cu cei din concurenta:Chrome, Opera, Firefox si Safari. In ceea ce priveste securitatea IE9 dispune de caracteristica “do not track” care filtreaza continutul ActiveX al paginilor.

Browser-ul este disponibil pentru utilizatorii de Windows Vista si Windows 7.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu