Minecraft o sa apara in curand in versiunea beta

Minecraft o sa apara in curand in versiunea beta

Minecraft este un joc video care permite jucatorilor sa construiasca intr-o lume 3D, din cuburi texturate. In luna iunie a aparut versiunea alpha a jocului iar momentan producatorii lucreaza la versiunea beta.

Jocul este creat de Markus Notch Persson si are ca sursa de inspiratie jocuri precum: Dwarf Fortress, Dungeon Keeper si Infinimer. Punctul forte al jocului este reprezentat de grafica. Desi nu are un fir epic, jocul impresioneaza prin felul in care jucatorii pot supravietui. Jucatorii trebuie sa faca rost de cat mai multe materiale, precum lemn, fier si pietre pentru a-si construi un adapost. In acelasi timp isi pot face diverse instrumente, arme, vehicule pe care le poate utiliza pentru a-si intari apararea.

In prezent, jocul dispune de doua versiuni, Alpha si Classic ambele avand atat optiunea pentru un singur jucator cat si optiunea pentru mai multi jucatori. In timp ce versiunea Classic presupune creativitate si supravietuire, versiunea Alpha include doar supravietuire dar si multe caracteristici in plus fata de veriunea Classic.

In versiunea Alpha construirea cladirilor este necesara pentru a se proteja de monstrii ostili si pentru a descoperi minereuri utile in pamant. Posibilitatea jucatorilor de a dispune de cat mai multe cladiri este insa limitata in aceasta versiune, printr-un sistem de inventariat.

Versiunea Classic permite insa jucatorilor sa-si construiasca lumea, dispunand de un numar nelimitat de blocuri si  avand posibilitatea de a distruge ce au construit.

Minecraft a primit aprecieri favorabile din partea criticilor iar vanzarile au decurs foarte bine.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu