Mobime.ro prezinta ofertele de internet pentru pasionatii de online

Mobime.ro prezinta ofertele de internet pentru pasionatii de online

Una dintre cele mai grele decizii legate de contractele la operatorii de telefonie mobila este alegerea unui abonament de internet pe baza de modem care sa functioneze atunci cand trebuie sa pleci pentru cateva zile sau atunci cand apar probleme la reteaua prin cablu.

Primul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este legat de acoperire: daca zona in care urmeaza sa iti desfasori activitatea este acoperita de operatorul pe care l-ai ales (sau urmeaza sa il alegi).

Atat cei de la Vodafone, Orange cat si cei de la Cosmote vin doua categorii de servicii: cele pe baza de abonament si cele pe baza de cartela, ambele variante adaugand costurile legate de achizitia unui modem. Avantajul cartelei este ca nu trebuie sa semnezi un contract, nu vei plati abonament lunar si navighezi pe internet reincarcand cartela Internet cand vrei si cu ce suma vrei.

Vodafone, singura retea 3G pe frecventele 900 si 2100 Mhz din Romania, vine cu o varianta de abonament la un pret de 9 euro cu Internet Nelimitat Standard si acces national la internet cu viteze de conectare de pana la 21,6 Mbps la o utilizare rezonabila de 1 GB. Dezavantajul in cazul accesta este ca trebuie sa mai platiti inca 24 de euro pentru modem.

Daca alegeti in schimb abonamentul de 12 euro “Internet Nelimitat Plus” cu access national la Internet cu viteze de conectare de pana la 21,6 Mbps la o utilizare rezonabila de 2GB, modemul este gratuit.

Cei de la Orange au creat abonamentul Colibri cu mai multe variante, in functie de optiunile care ti se potrivesc cel mai bine. Cea mai ieftina varianta a acestui abonament este Colibri 7 cu 0.5GB trafic inclus, viteza de navigare pana la 21,4 Mbps. Pentru trafic suplimentar platesti 1,5 euro/100 MB cu TVA inclus.

Cosmote are o oferta pentru cartela internet cu un modem la un pret de 179 lei cu 10 euro credit inclus, la care adaugam tariful pentru trafic de 0,02 euro/MB sau alegerea unei extraoptiuni cu valoare cuprinsa intre 2 si 10 euro.

Varianta cea mai ieftina la abonament este pachetul “Connect Now” de 8,31 euro la conectare pe 2 ani si modem gratuit. In aceasta valoare includem un trafic de 3GB/luna la o viteza de pana la 7.2 Mbps. La depasirea traficului recomandat, viteza se va reduce la 128 kbps care va reveni la valorile initiale imediat dupa ce incepe perioada urmatoare de facturare.

Pe langa cei trei operatori de telefonie mobila, am gasit si o alternativa mult mai ieftina oferita de RCS & RDS, respectiv Digi Net Mobil 2, care pentru 15 lei pe luna (TVA inclus) va ofera internet mobil cu viteze de pana la 7.2 Mbps, un modem URB in custodie, traffic nelimitat si un serviciu care poate fi achizitionat fara o asociere cu alte servicii Digi.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Nu sunt comentarii la “Mobime.ro prezinta ofertele de internet pentru pasionatii de online”

  1. [...] Citeste mai mult pe Tehno Stiri – portal de stiri IT, analize, proiecte si evenimente [...]

Lasa un comentariu