NewsCorp scoate MySpace la licitatie

NewsCorp scoate MySpace la licitatie

Un numar mare de firme cu capital mixt din America sunt asteptate sa oferteze News Corp pentru achizitionarea uneia dintre cele mai dezamagitoare proprietati ale sale: MySpace.

News Corp a declarat ca este pregatita sa vanda site-ul de socializare MySpace in cadrul unui raport de venit din luna februarie.In acel moment, in ciuda restructurarilor masice si a redesignului ambitios, compania a inregistrat un venit de 275 de milioane de dolari (ante-taxe).

The Wall Street Journal, care apartine aceeleiasi companii ca si reteaua sociala, raporteaza ca News Corp incearca sa obtina cel putin 100 de milioane de dolari din vanzarea MySpace. Printre potentialii cumparatori se numara  Redscout Ventures, Thomas H. Lee Partners si Criterion Capital Partners LLC , care detine si Bebo.

News Corp a achizitionat  MySpace in 2005 pentru 580 de milioane de dolari. In acel moment, Facebook avea un an jumatate si inca nu achizitionase numele de domeniu Facebook.com si a inregistrat pierderi de 3,63 milioane de dolari net pe acel an. Chiar si in 2007, traficul pe Facebook era dezamagitor in comparatie cu cel de pe MySpace.

Dar toate acestea s-au schimbat foarte repede. Utilizatorii MySpace au inceput sa migreze pe Facebook, si la sfarsitul lui 2009, traficul pe MySpace a scazut brusc si nu si-a mai revenit nici pana astazi. In 2010 pana si relativ noul Twitter avea mai multi vizitatori decat MySpace.

Chiar daca reteaua sociala a incercat sa devina un pivot in industria de entertainment (in acord cu muzicienii sau regizorii care refuzau sa paraseasca platforma fie din obisnuita sau din necesitate), MySpace continua sa piarda teren chiar si in fata industriilor creative.

Va vom tine la curent cu evolutia procesului de vanzare a MySpace.

Credeti ca NewsCorp va reusi sa gaseasca un cumparator la pretul de 100 de milioane de dolari pe care il cere?

 

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu