Open source un domeniu creativ

Open source un domeniu creativ

Agora Group a organizat vineri, 10 mai, Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Open Source / Free Software la Hotelul Intercontinental din Bucuresti. Evenimentul s-a bucurat de prezenta invitatului special, dl. Valerian Vreme Ministru, Ministerul Comunicatiilor si Societatii informationale.

Open source este un domeniu in care putem fi creativi. Institutiile statului au nevoie de open source, una dintre prioritatile mele ca Ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale fiind promovarea acestei componente, prevazuta si in Strategia Europa 2020. In ceea ce priveste impactul asupra institutiilor publice, consider ca va fi pozitiv si va duce la o continua dezvoltare si specializare a personalului IT&C din institutiile publice, a precizat ministrul Valerian Vreme.

Prezentarea sustinuta de catre Tudor Damian, co-fondator IT Spark si de catre Todi Pruteanu, Platform strategy manager Microsoft Romania in deschiderea sesiunii de prezentari tehnice, a dus in discutie implicarea Microsoft in dezvoltarea solutiilor open source. Astfel de proiecte de succes sunt eOK Muzic pe Facebook, Serverele virtuale xServers, WebsitePanel, cursuri online pe Office-Learning.ro.

In continuare, Alexandru Lapusan, CEO & Founding Partner Zitec, a pus in balanta solutiile propuse de Drupal si Zend Framework, pentru a sublinia faptul ca alegerea ramane a utilizatorilor, atata timp cat stiu sa selecteze solutiile cele mai eficiente pentru proiectele pe care le deruleaza.

In incheierea conferintei s-au prezentat doua comunitati open source aflate in ascensiune in Romania. Atat Fedora, reprezentata de catre Nicu Buculei, cat si Ceata, reprezentata de catre Alina Bordeianu, sunt comunitati active care doresc sa creeze punti de comunicare. Prin schimbul de informatie si exprienta pot beneficia toti membrii implicati si pot contribui la o dezvoltare mai ampla a fenomenului OS/FS.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu