Serverele WordPress.com lovite de hackeri

Serverele WordPress.com lovite de hackeri

Automattic, compania care detine WordPress.com a anuntat ca un grup de hackeri au depasit bariera de securitate si au spart cateva dintre serverele lor, punand informatiile gazduite pe ele in pericol.

Fondatorul Automattic si WordPress Matt Mullenweg spune ca incidentul de miercuri a fost de nivel mic. “Compania revizuieste log-urile de date ca sa-si dea seama ce informatii au putut fi furate si lucreaza la repararea tuturor golurilor din securitatea sa. Pare putin probabil ca informatiile utilizatorilor sa fi fost preluate in timpul atacului, insa Automattic a lansat o ancheta in acest sens” a declarat Mullenweg.

“Presupunem ca si codul nostru sursa a fost expus si copiat” a scris Mullenweg pe blogul companiei. “Desi o mare parte din codul nostru este Open Source, exista portiuni de cod care sunt importante pentru noi si partenerii nostri. In afara de asta se pare ca informatia care a fost expusa are un volum limitat”.

WordPress a mai fost tinta unui atac in 2009 care utiliza un exploit de securitate pe platforma de blogging a WordPress pentru a crea noi conturi “ascunse” de nivel de administrare. Atacul de ieri noapte a fost foarte diferit de cel din 2009. Daca gazduiti un site WordPress.org pe propriile servere nu ar trebui sa fiti afectati, insa Automattic sugereaza sa va asigurati ca aveti parole puternice pe toate conturile online in legatura cu platforma WordPress.

 

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Un comentariu la “Serverele WordPress.com lovite de hackeri”

  1. [...] Citeste mai mult pe Tehno Stiri – portal de stiri IT, analize, proiecte si evenimente » Open Source [...]

  2. [...] Citeste mai mult pe Tehno Stiri – portal de stiri IT, analize, proiecte si evenimente [...]

  3. noutati it says:

    Se mai intampla :)

Lasa un comentariu