Facebook ar putea rămâne fără jocurile de socializare Farmville şi Mafia Wars

Facebook ar putea rămâne fără jocurile de socializare Farmville şi Mafia Wars

Zynga, dezvoltatorul jocurilor de succes Farmville şi Mafia Wars, de pe site-ul de socializare Facebook, ar putea renunţa la această platformă, lansându-şi propria reţea de jocuri sociale sub numele Zynga Live, informează Techcrunch.

Zynga a realizat jocuri pentru Facebook, patru dintre acestea aflându-se în top 10 al celor mai populare aplicaţii de pe site-ul de socializare: Farmville, care se află pe primul loc, Cafe World, pe locul şase, şi Mafia Wars şi Petville, aflate pe locurile opt şi nouă.

Zynga produce şi jocuri pentru platformele MySpace, MSN, My Yahoo şi iPhone.

Conform unei surse citate de Techcrunch, CEO-ul Zynga, Mark Pincus a anunţat noua iniţiativă arătând că există tensiuni între Zynga şi compania Facebook: “Zinga Live va fi o reţea de jocuri sociale. Facebook şi Zynga au negociat în privinţa creditelor Facebook (modalitate de plată pentru aplicaţiile Facebook prin care compania doreşte să obţină venituri – n.r.) iar discuţiile au eşuat. În timpul negocierilor, Facebook a stopat anunţurile Zynga şi a ameninţat cu oprirea aplicaţiilor de pe site-ul de socializare”.

Noua metoda de plată prin intermediul Facebook – creditele Facebook – ar aduce companiei 30% din preţul acestora.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu