Lenovo va lansa propria consola de jocuri

Lenovo va lansa propria consola de jocuri

Cel mai mare producător de computere din China, Lenovo, intenţionează să lanseze pe piaţă în luna noiembrie primul model propriu de consolă de jocuri, în încercarea de a-şi lărgi portofoliul de produse, decizie care va pune compania în competiţie directă cu numele consacrate pe acest segment, Sony, Nintendo şi Microsoft, scrie Financial Times.

Consola numită Ebox, a fost concepută de firma afiliată Eedoo. Jocurile video sunt interzise oficial în China, în urma unei legi decretate de ministerul Culturii în urmă cu 10 ani, pe motiv că ar afecta dezvoltarea armonioasă a tinerilor. Legea nu a fost aplicată însă foarte strict, consolele dezvoltate de Sony, Nintendo şi Microsoft fiind disponibile pe piaţa neagră.

În prezent, autorităţile de la Beijing încearcă să impulsioneze piaţa printr-un aşa-numit “plan triplu”, care permite companiilor care operează în domeniul telecomunicaţiilor, internet şi distribuţie să se concureze reciproc. Lenovo intenţionează să ajungă în casele a circa 20 de milioane de familii, din cele 120 de milioane care locuiesc în mediul urban, nedorind înca lansarea consolei la nivel internaţional.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu