Microsoft invinovatit pentru ca ofera antivirus gratis

Microsoft invinovatit pentru ca ofera antivirus gratis
Producatorii de software-uri pentru securitate invinovatesc Microsoft pentru ca isi foloseste serviciul de update pentru a livra utilizatorilor programul antivirus gratis.
Microsoft ofera antivirusul sub forma unui download optional prin intermediul serviciului de update clientilor din U.S din data de intai noiembrie iar celor din U.K din 19 octombrie. Oferta este valabila doar pentru utilizatorii carora Microsoft Action Center nu le detecteaza niciun program pentru protectie.
“Desi exista o larga disponibilitate a software-urilor pentru protectie sunt totusi multi clienti sau mici companii care isi lasa calculatoarele neprotejate”, a spus compania intr-un interviu acordat revistei CNET. “Oferind antivirisul venim in ajutorul celor care vor si stiu ca trebuie sa isi protejeze calculatorul, dar din diverse motive nu si-au instalat un antivirus. Acum pot descarca software-ul odata cu update-urile fara sa-l mai caute pe net sau in magazine.”
Directorii executivi ai companiilor Trend Micro si Panda Security afirma ca oferta celor de la Microsoft nu se incadreaza intr-o competitie corecta deoarece prin serviciul de update milioane de computere ajung sa aiba propriul antivirus. 
“Comercializarea serviciului Windows Update pentru a distribui alte aplicatii software ridica intrebari semnificative cu privire la o competitie incorecta”, afirma managerul general al grupului Trend Micro.”Windows Update este o extensie Windows asa ca ne ingrijoreaza livrarea software-urilor impreuna cu acest serviciu. Windows Update nu este o alegere pentru utilizatori, iar noi consideram ca nu ar trebui utilizat in acest scop.” 
Pe langa problemele legate de competitie, Compania Panda are si alte nemultumiri. Compania considera antivirusul oferit de Microsoft ineficient in comparatie cu alte programe care includ optiuni de sortare a paginilor web sau blocarea spam-urilor.
In concluzie, se va ajunge la o “monocultura” cu milioane de computere care folosesc acelasi antivirus ceea ce inseamna ca va fi mult mai usor pentru hackeri sa infecteze respectivele computere.
Cativa analisti considera planul Microsoft o idee buna pentru securitatea internetului afirmand ca este preferabil sa oferi o solutie pentru siguranta calculatorului decat nimic.

“Cred ca plangerile celorlalti vanzatori se datoreaza pozitiei dominante ocupata de companiei Microsoft in domeniul vanzarilor”, afirma Don Retallack, vicepresedinte al departamentului de management si securitate Microsoft. “Alte companii ofera de asemenea o gama variata de produse care depasesc de departe oferta Microsoft deci cred ca este loc si pentru ceilalti si nimeni nu este eliminat.”

Analistii au sugerat ca Microsoft sa adauge si alte software-uri in optiunile de update pentru a oferi mai multe variante utilizatorilor. “In mod sigur Panda si Trend Micro ar fi fericiti sa participe”, a declarat analistul Jhon Pecastore.

Sursa:Cnet News.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Nu sunt comentarii la “Microsoft invinovatit pentru ca ofera antivirus gratis”

  1. [...] Citeste mai mult pe Tehno Stiri – portal de stiri IT, analize, proiecte si evenimente » Open Source [...]

Lasa un comentariu