Microsoft ofera 250.000 dolari recompensa

Microsoft ofera 250.000 dolari recompensa

Microsoft ofera 250.000 dolari recompensa pentru cel care reuseste sa-l gaseasca pe creatorul viermelui Conficker.

Acest worm a infectat pe plan mondial aproximativ 10 milioane de calculatoare(dintre care numai 2.2 milioane in ultimele 5 zile – conform datelor furnizate de Symantec), raspandindu-se foarte repede printr-o ‘gaura’ de securitate a sistemelor de operare Microsoft Windows, in ciuda faptului ca aceasta vulnerabilitate a fost remediata in octombrie 2008.

Virusul Conficker are ca scop dezactivarea protectiei anti-malware si blocheaza calculatoarele infectate sa mai viziteze siteurile anti-malware si sa primeasca update-uri. Virusul se raspandeste foarte usor la nivelul retelelor informatice slab securizate, a stick-urilor de memorie si a calculatoarelor care nu au instalate cele mai noi update-uri.

O problema pentru expertii in securitate este faptul ca virusul primeste o data la 24 de ore instructiuni de la 250 de servere. In plus, virusul s-a raspandit printre calculatoarele politiei si tribunalului din Houston.

Microsoft spera ca suma, deloc de neglijat, ii va stimula pe multi dintre hackeri sa ofere informatii cu privire la acest virus.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu