Numele “Justin Bieber”, momeala pentru raspandirea de virusi

Numele “Justin Bieber”, momeala pentru raspandirea de virusi

Numele tanarului cantaret Justin Bieber, in varsta de 16 ani, este folosit ca momeala de catre criminalii cibernetici in crearea unor adrese de web virusate, avertizeaza specialistii PandaLabs. Astfel, prin includerea numelui acestuia in link-uri malitioase, acestia raspandesc antivirus-ul fals MySecurityEngine. Laboratorul antimalware al Panda Security a detectat mai mult de 200 de astfel de adrese web care contineau virusi.

Aceste tipuri de atac, ce tin de metoda BlackHat SEO, au fost folosite de mai multe ori in trecut, profitâand de teme foarte populare precum ultimul episod din „Lost” sau lansarea filmului „Iron Man 2”. „Aceste tipuri de activitati au devenit tot mai comune”, spune Luis Corrons, Director Tehnic al PandaLabs. „Orice subiect popular este folosit de infractorii cibernetici pentru a-si raspandi creatiile. Prin pozitionarea site-urilor web folosite pentru a distribui malware printre primele rezultate in motoarele de căutare, ei pot fi siguri ca numerosi utilizatori de Internet vor descarca accidental antivirusul fals”.

Paginile de acest tip pot instala softuri sau bare de instrumente fara permisiunea utilizatorilor. Astfel, daca dupa vizitarea unor pagini web suspecte, descoperim softul nou instalat sau iconite noi pe desktop, este posibil sa fi avut de-a face cu un website malitios si este de preferat safacem o scanare completa de virusi.

Articole similare:

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS Feed
  • Reddit
  • StumbleUpon

Lasa un comentariu